El D.N.I.


 Avui és 2 de març i el santoral catòlic celebra:

-Santes: Inès de Praga.

-Sants: Simplici, Lluci, Absaló, Basileo, Ceada, Joví, Troadi i Lluc Casali de Nicòsia.

Naturalment, per molts anys.

El 2 de març de 1944, en Franco va decidir crear un document que identifiqués tots els espanyols, inspirat altres països europeus... tot i que a Espanya no va ser fins al 1951 quan es va poder començar a expedir el DNI.

El general Franco es va reservar el primer número del DNI, el número 00.000.001. A la seva dona, Carmen Polo, se li va assignar el 2, i la seva filla, Carmen Franco va rebre el número 3. Actualment es compon de 8 dígits, completat amb una lletra.

L'any 1961, es va assignar al futur rei Joan Carles i la seva dona Sofia, els números 10 i 11 respectivament. La família reial es reservaria els números que van del 10 al 99. Amb la curiositat que, per superstició, el número 13 va ser descartat, ja que hauria d'haver tocat la infanta Cristina.

1980 és la data quan a la infanta Elena se li assigna el número 12, mentre a la infanta Cristina, se li atorgaria el 14. Uns anys més tard el número 15 li va ser assignat al príncep Felip, la seva filla la infanta Leonor va rebre el número 16, i la seva altra filla, la infanta Sofia, va rebre el número 17.

Els 2006-2007, es va implantar l'evolució lògica del DNI tradicional espanyol al DNI electrònic, que es diferencia del tradicional per un xip que permet garantir la identitat de la persona que duu a terme les gestions i transaccions electròniques que s’hi facin. També permet al ciutadà signar digitalment documents de manera reconeguda.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència

Fanatisme cristià

L’home elefant