Eficiència Energètica

Avui és 5 de març i el santoral catòlic celebra:

-Sants: Adrià, Conon, Foca, Geràssim, Kieran, Lluci, Teofil, Virgili i Joan Josep de la Creu Gaetà.

Naturalment, per molts anys.

El 5 de març se celebra el Dia Mundial de l'Eficiència Energètica, amb la finalitat de reflexionar i crear consciència de la importància de l'ús racional de l'energia per al propi bé de la humanitat, perquè si continuem malgastant, les conseqüències per al planeta sencer seran irreparables.

Tot comença l'any 1998, en una Conferència Internacional celebrada a Àustria on es va acordar crear un dia que fos emblemàtic per al món, de la importància de cuidar l'energia i fer-ne un ús conscient i responsable, vital per a la vida. En aquesta trobada es va debatre sobre crear estratègies per ampliar la diversificació energètica mitjançant altres fonts com les energies renovables i la reducció dels combustibles fòssils, ser més eficients energèticament.

L'eficiència energètica no té res a veure amb allò que molta gent s'imagina, és a dir, deixar de continuar vivint una vida plena de confort. Tot al contrari. El que es busca és millorar la qualitat de vida, però sense perjudicar els recursos i l'energia tan necessària per al dia a dia. En aquest sentit, l'important és optimitzar en la mesura del possible l'energia a través d'altres fonts molt més sostenibles, com ara les energies renovables, introduir la pràctica del reciclatge, utilitzar fonts d'energia neta, utilitzar l'energia solar i eòlica, etc.

Per exemple, és més eficient energèticament abrigar-se per estar per casa que no pas engegar la calefacció. La nostra petita aportació al planeta, farà la diferència

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència

Fanatisme cristià

L’home elefant