Coca-Cola i moda


 Avui és 12 de març i el santoral  catòlic celebra:

-Sants: Inocenci, Maximilià, Elpegi, Lluís, Pau, Teòfanes i Josep Zhang Dapeng.

Naturalment, per molts anys.

El 12 de març de 1894, la COCA-COLA, que sempre s’havia dispensat des de sortidors, es va vendre per primera vegada en ampolles.

Però no varen trigar a adonar-se, els de la Coca-cola, que aquell primer envàs es confonia fàcilment amb el d’altres marques, de manera que es decidiren a crear una ampolla única que es pogués reconèixer només tocant-la i que a més, no portés etiquetes, ja que aquestes podien desprendre's. De manera que el 1915 ja registraven l’ampolla “contour” (que significa figura, contorn), el primer envàs patentat del món. Estava inspirada en les formes d'una beina de cacau, ovalada i amb uns solcs molt característics i lletres de vidre en relleu. També se l'anomenava “Mae West”, comparant les seves corbes amb les de la voluptuosa actriu. Gràcies a aquesta nova ampolla, el 1928 les vendes de Coca Cola embotellada van superar per primera vegada les de sortidor.

El disseny de l'ampolla, a més a més, va influir en la moda. Durant els seus primers anys d'existència se la va conèixer com “hobbleskirt”, un tipus de peça molt popular a principis del segle XX, una faldilla que s'estrenyia a l'alçada dels genolls per després tornar-se a eixamplar, creant una forma semblant a la de l´ampolla.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència

Fanatisme cristià

L’home elefant