Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència

Avui és 11 de febrer i el santoral catòlic celebra:

-Sants: Ardà, Castrense, Gregori, Pascual, Secundí i Severí.

-Santes: Soteris i Benaventurada Mare de Déu Maria de Lourdes.

Naturalment, per molts anys.

El Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència, que se celebra cada any l'11 de febrer, va ser aprovat per l'Assemblea General de les Nacions Unides per tal d'aconseguir l'accés i la participació plena i equitativa a la ciència per a les dones i les nenes, i a més per assolir la igualtat de gènere. Aquest dia és un recordatori que les dones i les nenes tenen un paper fonamental a les comunitats de ciència i tecnologia i que la seva participació s'ha d'enfortir.

La celebració d'aquest dia està dirigit per la UNESCO i les ONU-Dones, en col·laboració amb institucions i socis de la societat civil que promouen l'accés i la participació de dones i nenes a la ciència.

La igualtat entre homes i dones és una prioritat global de la UNESCO, i el suport a les joves, la seva educació i la seva capacitat plena per fer sentir les seves idees són els motors del desenvolupament i la pau.

La ciència i la igualtat de gènere són fonamentals per al desenvolupament sostenible. Tot i així, les dones continuen trobant obstacles al camp de la ciència: menys del 30 % d'investigadors científics al món són dones.

Fer front a alguns dels desafiaments més grans de l'Agenda per al Desenvolupament Sostenible -des de la millora de la salut fins al canvi climàtic- dependrà de l'aprofitament de tots els talents. Això significa aconseguir introduir més dones en aquests camps. La diversitat a la investigació amplia el nombre d'investigadors talentosos, aportant una nova perspectiva, talent i creativitat.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fanatisme cristià

L’home elefant