“Bons dies” (!?)


 Avui és 21 de febrer i el santoral catòlic celebra:

-Sants: Pere Damià, Eustaci, Germà i Robert Southwell.

Naturalment, per molts anys.

El novembre se 1999, la Conferència General de la UNESCO aprova que a partir de l’any 2000 cada 21 de febrer se celebri el Dia Internacional de la Llengua Materna.  

El 1999, la Conferència General de les Nacions Unides va aprovar la resolució amb 37 recomanacions de mesures per promoure el multilingüisme.

En un missatge llegit durant la cerimònia, el Secretari General de l'ONU, Kofi Annan, va recolzar la celebració, ja que aquesta crea consciència a tots els pobles sobre el valor transcendent de les llengües. Reafirmant la importància de preservar la diversitat entre elles, Kofi Annan va demanar més esforços per a la salvaguarda de totes les llengües com un patrimoni comú de tota la humanitat.

La celebració del Dia Internacional de la llengua materna el 2000, 2001, 2002 i 2003 han estat a través de discursos i intercanvi d'idees dirigits per acadèmics, lingüistes, funcionaris governamentals, societats culturals i altres representants dels Estats membres sobre aspectes de la cultura , l'educació i els idiomes.

L’any 2019, l'Advocacia de l'Estat espanyol, va instar a que la Generalitat Valenciana es comuniques únicament en castellà amb el govern català i el balear.  

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència

Fanatisme cristià

L’home elefant