Qui no ho entengui, que ho toleri


 Avui és 10 de febrer i el santoral catòlic celebra:

-Sants: Guillem, Protadi i Toià.

-Santes: Austreberta i Escolàstica de Núrsia.

Naturalment, per molts anys.

El 10 de febrer  de1970, des de Barcelona Armand de Fluvià remet una carta al director de la revista madrilenya Mundo, felicitant-lo per haver criticat la Ley sobre Peligrosidad y Rehabilitación Social , llavors en discussió i que ficava al mateix sac als “vagos, maleantes, terroristes y homosexuales”. Cap a aquesta data, Fluvià, amb el pseudònim Roger de Gaimon, i Francesc Francino, amb el de Mir Bellgai, funden l'Agrupación Homófila para la Igualdad Sexual, primera associació a Espanya de defensa dels drets dels homosexuals, que el 1971 prendrà el nom de Movimiento Español de Liberación Homosexual.

Ser homosexual no és cap mena de delicte, és, senzillament, una altra de les maneres de ser que hi ha hagut tota la vida.

Les persones que generalment tenen una orientació heterosexual poden sentir desitjos lleus o ocasionals cap a persones del mateix sexe, de la mateixa manera que aquells que generalment tenen una orientació homosexual poden sentir desitjos lleus o ocasionals cap a persones del sexe oposat. Hi ha persones amb orientació homosexual que, per les condicions d'intolerància i violència o de difícil accés a altres persones del mateix sexe, s'han forçat a mantenir relacions heterosexuals.

La repressió, l'homofòbia i la postura de la major part de les religions obliga els homosexuals a amagar la seva orientació fingint davant la societat tenir una orientació heterosexual, col·loquialment «estar a l'armari». Tot i això, autors com el doctor Joseph Nicolosi refereixen que, si molts homosexuals oculten la seva orientació sexual, no es tant per la repressió social, sinó que hi ha un conflicte entre allò que s'és i allò que cal ser segons l'educació familiar i social que rebuda.

Qui no entengui que en el món hi ha diverses maneres de ser i que totes són normals,  que com a mínim sàpiga que ha de ser tolerant, perquè tothom és lliure.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència

Fanatisme cristià

L’home elefant