Una bona idea!

Avui és 31 de gener i el santoral catòlic celebra:

-Sants:  Joan Bosco, Germinià, Metrà i Francesc Xavier Maria Bianchi.

-Santes:  Marcela.

Naturalment, per molts anys.

A Logronyo, el 31 de gener de 1925 hi va néixer Manuel Jalón Corominas, inventor.  Enginyer aeronàutic de formació i oficial del Exèrcit de l’Aire a la Base Aérea de Zaragoza, va patentar un model de pal de fregar o motxo amb galleda.

Durant una estada als Estats Units, Manuel Jalón va observar com els hangars es fregaven mitjançant una mopa plana i una galleda amb rodetes. De tornada a Espanya va decidir el 1956 fabricar i patentar aquí les primeres galledes de rodetes i, posteriorment, el pal de fregar.

Manuel Jalón va aconseguir millorar la qualitat de vida a les llars espanyoles, superant la forma tradicional de netejar el terra de genolls, ja que amb els seus invents permetien netejar el terra sense agenollar-se (causa de la bursitis de genoll i problemes de columna) i sense desgastar les mans pel lleixiu.

El 1989, i després d'haver venut més de 60 milions de pals de fregar a tot el món, va vendre l’empresa a la multinacional holandesa Curver BV i va centrar llavors els seus esforços a altres projectes, com ara la xeringa hipodèrmica no reutilitzable, que va acabar exportant a més de 80 països. 

 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència

Fanatisme cristià

L’home elefant