Sigui com sigui, tot queda a França


 Avui és 27 de gener i el santoral catòlic celebra:

-Sants:  Avito, Gildoí, Julià, Joan Maria de Muzeo i Enric d’Ossó i Cervelló

-Santes:  Devota i Àngela de Mèrici

Naturalment, per molts anys.

A París, França, el 27 de gener de 1887 comencen les obres de la Torre Eiffel.

Va ser erigida amb motiu de l'Exposició Universal de París (1889). Tot i que s'havia de desmuntar acabada l’exposició, es va decidir no fer-ho.

En aquell moment, era el monument més alt del món. Feia 300 metres d’alçada i pesava 7.300 tones, avui dia es calcula que en pesa més de 10.000, pels elements que s'hi han anat afegint: el museu, restaurants, magatzems, botigues, etc.

La torre havia de tenir 350 metres, però els veïns es van manifestar en contra, cosa que va fer reduir-la als 300. Ara cal sumar-hi els 24 m de l'antena de comunicacions que hi ha al capdamunt. Segons la temperatura ambiental, a causa de la dilatació tèrmica del metall, l’alçada real de la Torre Eiffel pot variar uns vuit centímetres. Per a arribar al cim hi ha només 1.665 esglaons.

El manteniment de la torre demana 50.000 quilos de  pintura cada cinc anys. Com que de vegades es canvia el color de la pintura, en el primer pis hi ha uns ordinadors que permeten votar el futur color de l'estructura.

La meitat de les unions entre les peces que té l'estructura estan fetes per motius de seguretat, és a dir, que la torre es mantindria dreta encara que fallessin la meitat d'aquestes unions. Entre els anys 1889 i 2004, la Torre Eiffel ha rebut més de 200 milions de visitants, provinents tant de la mateixa França com d'arreu del món: és doncs el lloc més visitat del planeta... (?)

Una vegada, un servidor va visitar el Mont St. Michele, a la Normandia, també a França, i, curiosament, el guia d’allà ens va dir que aquell (el Mont St. Michele) era el monument més visitat de França (sigui com sigui, tot queda a França).

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència

Fanatisme cristià

L’home elefant