Matusalemaicament, jo tinc 806 anys... i tu?

Avui és 22 de gener i el santoral catòlic celebra:

-Sants:   Vicenç, Anastasi, Banard, Domènech, Gaudènci, Francesc, Mateu, Veleri i Honoc.

Naturalment, per molts anys.

Avui 22 de gener se celebra el dia en honor del patriarca HONOC... Parlem de temps molt reculats... no sona massa, oi? ...Però sonarà una mica si dic que Honoc va ser el pare de Matusalem i besavi de Noé, el de l’arca.

El aquell temps (ni m’atreveixo a dir quants anys fa) tot era diferent, sobretot les edats de les persones. Diuen que ell, en Honoc, va morir jove, als 365 anys. A en Matusalem, el seu fill, se li atribueixen 965 anys, que segons les escriptures el rècord ja que està escrit que Adam en va viure 930, Lemech, fill de Matusalem, se li confereixen 777 anys i a Noè 950. Per tant, fent una mica genealogia, en Noé (el més coneguts dels que hem dit) deuria ser net d’en Matusalem.

Però.... és veritat que  visquessin tants anys en aquell temps? Una hipòtesis és que el número d’anys que diuen que varen viure aquests patriarques en realitat no són anys sinó mesos. Fem el càlcul de quants anys varen viure en realitat.

ATENCIÓ, en aquell temps els mesos no es comptaven com ara sinó per llunes i cada lluna té 28 dies, és a dir 13 llunes per any.

D’aquesta manera Adam va morir amb 73 anys, Matusalem en deuria viure 74, el seu fill Lemech uns 60, en Noé 73, com Adam, i Hanoc, el més antic llevat d’Adam, només 28.

I tu? ...si ho comptem a la manera Matusalemaica, quants anys tens? (recorda que així cada any val per 13).

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència

Fanatisme cristià

L’home elefant