Dia Escolar de la No-violència i la Pau


 Avui és 30 de gener i el santoral catòlic celebra:

-Sants:  Adelelm, Adelelm, Fèlix i Pròsper Guéranger.

-Santes:  Mary Ward i venerable Margalida Amengual i Campaner.

Naturalment, per molts anys.

Avui és el Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP), conegut també com a Dia Mundial o Internacional de la No-violència i la Pau, va ser fundat l’any 1964  pel poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal Vidal, i és una iniciativa d'Educació No-violenta i Pacificadora, difosa internacionalment. Es practica a escoles de tot el món, els dies 30 de gener i pròxims (aniversari de la mort de Mahatma Gandhi). Als països amb calendaris escolars propis de l'hemisferi sud, pot commemorar-se el 30 de març.

Aquest dia, DENIP, propugna una educació permanent en i per la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau. El seu missatge bàsic diu: "Amor universal, No-violència i Pau”.

“Amor universal és millor que egoisme, No-violència és millor que violència i Pau és millor que guerra".

Lanza del Vasto, deixeble directe del Mahatma Gandhia una entrevista concedida a Sevilla (1976) va dir: "Sigui així a totes les vostres escoles. Establiu un dia dedicat a la No-violència". Quan l'any 1998 l'ONU va proclamar el Decenni per una Cultura de la Pau (2001-2010), el DENIP ja feia 36 anys que ininterrompudament es celebrava a centres docents de tot el món.

ATENCIÓ: No s'ha de confondre amb el Dia Internacional de la Pau molt posterior, establert l'any 2001 i que se celebra el 21 de setembre a iniciativa de les Nacions Unides.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència

Fanatisme cristià

L’home elefant