Dalí, com la Venus de Botticelli


 Avui és 23 de gener i el santoral catòlic celebra:

-Sants:  Ildefons,  Agatàngel, Trobat, Climent i  Francesc Gil de Frederic.

Santes: Emerenciana de Roma.

Naturalment, per molts anys.

Avui fa 34 anys que moria l’insigne pintor català Salvador Dalí. També va ser conegut per les seves excentricitats que el feien divertit. Però com a mínim un cop, una d’aquestes excentricitats va ser per necessitat.

Es veu que una vagada va saber que una revista francesa l’havia triat com l’home més elegant d’aquell any (no sé quin) quan una periodista de TV li ho va dir mentre li feia una entrevista. En saber el nomenament, deia en Dalí es va passar tota amb el posat que la Venus de Botticelli, és a dir, amb una ma al pit i l’altra a la bragueta, cosa que va cridar l’atenció d’algun diari que ho va comentar. Anys més tard, el pintor explicava que aquell dia anava amb un botó de la camisa i un altre de la bragueta descosits, que això es va estar tota l’estona amb aquell posat de Venus. Va valorar que justament aquell dia valia més passar per excèntric que no pas per mal vestit.

També se’n explica una de quan estava a punt de morir, que li va quedar un respirar molt fort. Es veu que al que el cuidava li va fer tanta angúnia aquella respiració que, per tranquil·litzar-lo, no se’n va poder estar de dir-li: “Sr. Dalí, no es preocupi que aviat vindrà el metge”... Diuen que en Dalí, amb les forces que li quedaven, es va mirar el cuidador i li va respondre: “que bé, doncs si ve el metge em moriré curat”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència

Fanatisme cristià

L’home elefant