Coca-Cola


 Avui és 15 de gener i el santoral catòlic celebra:

-Santes:  Raquel, Ita, Secundina i Tarsicia.

-Sants:  Maure, Ablabert, Arnold, Arseni, Bonic, Joan, Malabard i Probe.

Naturalment, per molts anys.

El 15 de gener de 1889 es va registrar oficialment la Coca-Cola, però no pas com un refresc sinó com un medicament, amb el nom de Pemberton Medicine Company.

La Coca-Cola va ser creada el 1886 per John Pemberton a la farmàcia Jacobs a Atlanta, USA. Amb una barreja de fulles de coca i llavors de cola va voler crear un remei, que al començament era una medecina que alleujava el mal de cap i les nàusees... més endavant la venia a la seva farmàcia com un remei que calmava la set, a 5 centaus el got.

El comptable de l'empresa, Frank Robinson, va canviar-li el nom a Coca-Cola i en va dissenyar el logotip que encara es coneix mundialment. Aquell mateix 1886, Pemberton va servir el primer got de Coca-Cola, presentada com a beguda medicinal. Durant el primer any, el consum va ser de nou gots diaris de mitjana.

L'any següent, Pemberton va vendre la fórmula per 2.300 dòlars a Asa Candler. Al cap de deu anys ja era una de les begudes més populars a nord Amèrica. Més tard, un grup d'advocats varen comprar l'empresa fent que Coca-Cola arribés a tot el món. Llavors es va convertir en The Coca-Cola Company.

Diuen que la fórmula és un secret comercial, guardat en un banc a Atlanta. Una falsa llegenda urbana diu que només tenen accés a la “fórmula secreta” de la Coca-Cola dos directius... però deu ser una confusió perquè corre per internet (si entreu a la Wiquipèdia la trobareu... per si us engresqueu a fer-ne).

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència

Fanatisme cristià

L’home elefant