El rei David


 Avui és 29 de desembre i el santoral catòlic celebra:

-Sants: Tomàs Becket, Ebrulf, Tròfim i David.

Naturalment, per molts anys.

Avui és Sant David, rei d’Israel... és aquell David que de jovenet era pastor i va matar al gegant Goliat. 

Hi ha qui diu que en realitat aquesta història no va passar però serveix per explicar com poble d’Israel (bàsicament de pastors) va fer fora als filisteus, que eren els que fins llavors els havien dominat.

El rei David també va ser pare del famós savi rei Salomó. Va ser el rei que va decidir "tallar" per la meitat una criatura, per fer justícia davant la reclamació de maternitat del mateix nadó que feien dues dones. Sort que una va renunciar a la seva "part" en favor de la vida del nen. 

De Salomó és diu que va ser amant de la també famosa reina de Saba, que també era molt sàvia i espavilada. Es veu que en una de les visites que el rei va fer a la reina, ella l’esperava amb una "trampa d’enginy", joc que tot sovint practicaven. 

Diuen que la reina a una sala del seu palau hi va fer fer un jardí de flors artificials tant ben fetes que semblaven naturals i entremig de totes n’hi va posar una que sí era natural. Quan el rei Salomó hi va entrar, la reina li va demanar que, sense tocar-ne cap, endevinés quina d’aquelles flors era la natural. Al rei totes les flors li semblaven de veritat. Després d’una curta passejada per aquell jardí va demanar que obrissin les portes perquè hi entrés una mica d’aire... potser suava de nervis veient que no se’n sortiria. Vet aquí que amb l’aire corrent hi va entrar una abella que, oportunament observada pel rei, de dret va anar a posar-se a l’única flor de veritat... I diuen que la reina d'ençà de llavors, enfadada amb les abells, mai més va menjar mel.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència

Fanatisme cristià

L’home elefant