Bona sort!



Avui és 22 de desembre i el santoral catòlic celebra:

-Sants: Demeteri, Hunger, Isquirió Queremó i companys.

-Santes: Francesca Xaviera Cabrini.

 Naturalment, per molts anys.

 Des de fa un grapar d’anys, avui és el dia de la “loteria de Navidad”. La primera vegada que es va fer va ser el 1812 a Cadis i el primer premi Gros va ser pel número 03604. Llavors el preu del bitllet era de 40 rals amb un premi de 4000 pessetes. La primera vegada que se’l va anomenar Sorteig de Nadal va ser el 1892, tot i que en el bitllets no varen ser impresos amb aquest nom fins el Nadal de 1897.

 Per invocar la sort, vet aquí 4 supersticions antigues i 1 avís:

1- Convé tenir una imatge de Sant Pancraci i a al seu costat posar-hi un grapat de julivert o de monedes. Aquest Sant va ser un sant romà que va morir decapitat quan només tenia quinze anys. No se sap quina va ser la seva sort (feliç i llarga vida, no), però és un dels rituals més repetits.

2- Fregar el dècim sobre la panxa d'una embarassada o sobre el gep d’un geperut (atenció,  els geperuts que aquests dies van molt buscats i tot sovint s’enfaden).

3- Entrem al terreny de l'esoterisme. El quars és la pedra més poderosa per atraure la sort per al Sorteig del 22 de desembre. S'aconsella ficar el dècim al congelador al costat de la pedra de quars, durant el mateix cicle lunar del dia del sorteig. És a dir, 28 dies abans. Només s’ha de treure el dècim quan el sorteig hagi acabat, per comprovar si ha funcionat.

4- Hi ha la creença que un dècim regalat mai no resulta premiat... però hi ha diversos testimonis de persones que han guanyat amb dècims regalats. El que sí que és cert és que cada vegada més persones juguen a la loteria compartint dècims... Bé, no facis res perquè et regalin cap dècim, però si te’l regalen no diguis que no perquè també diuen que això porta mala sort.

AVÍS- Somniar amb un bou durant la vigília del sorteig és un senyal que guanyaràs.

 S’ha de dir que les supersticions tenen el mateix índex d’èxit que les casualitats, però s’aconsella seguir-les totes... perquè sinó aquest joc de la loteria resulta molt avorrit.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència

Fanatisme cristià

L’home elefant