Paciència, planeta.

Avui és 22 de novembre i el santoral catòlic celebra:

-Santes:  Cecília i Àpia.

-Sants:  Ananies, Apfibies, Benigne, Filemó, Maure, Miquel, Pere, Pragmaci i Rogeri.

Naturalment, per molts anys.

Avui fa 93 anys que es va morir Jaume Ferran i Clua  un il·lustre metge i bacteriòleg català, que va descobrir un vaccí contra el còlera. Posteriorment va continuar investigant al voltant de més vacunes, va elaborar el vaccí antitífic, l'antiràbic i un altre contra la tuberculosi. Va millorar molt l’esperança de vida de les persones.

Tots els avenços mèdics, tecnològics i les millores en les condicions de vida han aconseguit augmentar l’esperança de vida de les persones. Molts estudis pronostiquen que l’ésser humà podrà viure una mitjana de 300 anys... Si les persones no canviem de manera de fer, això no serà un problema? En sabrem de ser tants? Una població no instruïda i desinformada sobre els inconvenients que duu la sobre població, no sabrà assumir responsabilitats i actuar davant del problema. Si la idea és viure com fins ara, efectivament tenim un problema perquè no hi cabrem.

 Solucionar un problema passa per d’identificar-ne les causes... La solució em sembla que encara és molt crua. Paciència, planeta.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència

Fanatisme cristià

L’home elefant