19 de novembre


 Dia Mundial del Vàter

Avui és 19 de novembre i el santoral catòlic celebra:

-Sants: Abdies, Crispí, Azas, Bàrlaam, Eudó, Frederic, Màxim i Simó

- Santa Matilde

 El 24 de juliol de 2013 la ONU va designar el 19 de novembre “Dia Mundial del Vàter”. Amb aquesta celebració es pretén posar fi a la defecació a l'aire lliure i millorar la qualitat de l'aigua reduint la contaminació i tractant de manera eficaç les aigües residuals.

 Les dades sobre els sistemes de sanejament al món són preocupants:

 -Actualment un 60% de la població no compta als seus habitatges amb sistemes que eliminin els excrements de manera segura i 1000 milions segueixen defecant a l'aire lliure.

-Al voltant de 1.800 milions d'habitants del planeta beuen aigua no potable que podria estar contaminada per excrements.

-El 80% de les aigües residuals generades per la població mundial tornen al medi ambient sense ser tractades o reutilitzades.

-Aquesta exposició a la femta humana té conseqüències sobre la salut pública, les condicions de vida i de treball de les persones, la nutrició, l'educació i la productivitat econòmica a tot el món.

 L'Objectiu de Desenvolupament Sostenible número 6 parla de garantir l'accés sostenible a l'aigua i els serveis de sanejament per a tots, en tots els contextos. Per això es pretén posar fi a la defecació a l'aire lliure, i millorar la qualitat de l'aigua reduint la contaminació i tractant de manera eficaç les aigües residuals.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència

Fanatisme cristià

L’home elefant