18 de novembre


 Un passaport per anar al cel.

 Avui és 18 de novembre i el santoral catòlic celebra:

-Sants:  Odó, Maudet, Patrocle, Romacari, Roman i Teofred.

-Santes:  Rosa Felipa, Bàrula i Filipina,

Avui fa 396 anys que es va consagrar la basílica de Sent Pere, la del Vaticà, la de Roma. Per fer-la varen haver de derruir-ne una d’anterior que tenia més de mil anys, que es veu que els hi queia a trossos. Gràcies a aquesta nova basílica molta gent va poder anar la cel.

 L’església catòlica no tenia els diners que costava fer el temple, però els va trobar.

 Era en boca de tots els catòlics que a Roma s’estava fent la basílica més gran mai construïda i, és clar, tothom que va poder la va anar a veure. Com que tot just l’estaven fent, els visitants fidels només veien les bastides i poca cosa més, però valia la pena perquè el Sant Pare havia dit que qui hi anés obtindria “indulgència PLENÀRIA”... Un oferiment difícil de rebutjar. Un passaport segur per anar al cel.

 Perquè se’ns perdonin els pecats primer ens hem de confessar i després complir la penitència. La indulgència normal és el perdó dels pecats i la indulgència plenària, a més a més, també perdona el fet d’haver de complir la penitència... Fantàstic! ...no?

 Tothom que anava a veure les obres de la basílica, però, es trobava que abans d’entrar al recinte havia de passar per unes taules on un monjo li donava la indulgència, previ pagament de diners... Per força, si no pagaves no t’indulgien. Tot un negoci.

 Diuen que quan el monjo agustí Martí Lutero va veure el que en va dir manipulació corrupte de la fe, es va decidir a combatre-la ferventment... I d’aquí en varen sorgir els protestants.

 Avui dia continuem pagant per fer aquella visita, però hi hem guanyat perquè la veiem acabada... El que no sé és si la indulgència hi és inclosa. Jo hi he anar però no em varen donar cap mena de document. Ara que hi penso, no dec estar indulgit... Segurament ara has de pagar un “plus” per anar al cel.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència

Fanatisme cristià

L’home elefant