31 d'octubre


De Fleming a Fleming i “tiro perquè em toca”.

 Avui és 31 d’octubre i el santoral catòlic celebra:

-Sant Ampliat

-Sant Apel·les d'Heraklion 

-Sant Estaquis 

-Sant Narcís d'Atenes

-Sant Quintí

-Sant Alonso Rodríguez Gómez

-Sant Wolfgang de Ratisbona, bisbe

-Sant Martí Luter (només a l'Església Anglicana)

 Naturalment, per molts anys.

 El 31 d’octubre de 1904 John Fleming va fer saber que havia inventat el DÍODE... No voldria pas avorrir però, de manera breu, he d’explicar què és un díode perquè va ser un invent importantíssim (sense aquesta peça, que avui dia és petitíssima,  no estaríeu llegint això ni mirant la tele ni... perquè no existiria l’electrònica). Doncs un díode ve a ser com una porta per a l’electricitat, però que només la deixa entrar cap a un costat (només endavant, enrere no). Una de les primeres aplicacions de l’invent va ser la construcció de les ràdios (el que coneixem com aparells de ràdio).

 Feia temps que altres saberuts havien descobert com anava això de l’electricitat: ones electromagnètiques de la ràdio i ...ple de coses més. En Guillermo Marconi, a finals del segle XIX, havia inventat i demostrat que funcionava la radiofonia. Però era un aparell que no acabava de... El seu perfeccionament va començar gràcies al descobriment del DÍODE... després va venir el tríode i després... l’electrònica que ha obert la porta a tots els aparells dels que avui dia som tant dependents.

 El primer díode venia a ser com una bombeta de les grosses, avui dia són com una llentia de les petites.

 Ahir parlàvem del descobriment de la penicil·lina, un dels més importants per a la humanitat pel que fa a la salut, doncs avui toca dir que el díode va ser un invent tècnic de la mateixa importància per a nosaltres que el de la penicil·lina. Curiosament tots dos gràcies a doctors que es deien igual: Fleming (que no sé si eren parents). De Fleming a Fleming... 




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència

Fanatisme cristià

L’home elefant