29 d'octubre


 Mosca VIRONERA, mosca forense.

 Avui és 29 d’octubre i el santoral catòlic celebra:

-Sant Colmà de Kilmacduagh

-Sant Dodó de Wallers

-Sant Felicià de Cartago

-Sant Honorat de Vercelli

-Sant Narcís de Girona

-Sant Teodari de Vienne

-Sant Zenobi de Sidón

 Naturalment, per molts anys.

Avui és Sant Narcís de Girona... tot i que alguns diuen que en realitat no va existir, que és una duplicitat de Sant Narcís de Jerusalem. Això mateix també es diu de Santa Eulàlia de Barcelona i de Santa eulàlia de Mèrida (es veu que una és còpia de l’altra... o a l’inrevés).

El MIRACLE de les MOSQUES!

L’any 1285 els homes del rei de França arribaven a la ciutat per atacar-la . Les tropes franceses no van poder conquerir Girona i enfurismats van ocupar els barris de fora de la muralla. L’església de St. Feliu, fora de la muralla, va ser ocupada. Aprofitant que allà hi havia el sepulcre de St. Narcís i per tal de desanimar i baixar la moral dels gironins, els francesos escamparen les restes del Sant pels carrers.  Un fuster de la ciutat que ho va veure les va recollir i posar en una caixa que li va fer de sepulcre. Aquell mateix dia del sepulcre en començaren a sortir unes mosques grossíssimes d’un color verd blavós i el cap amb forma de fibló. El gran núvol de mosques va caure directament enmig del campament dels soldats francesos pessigant-los i punxant-los. Davant de tal atac, els francesos varen haver de fer-se enrere i se’n tornaren perdent el setge de la ciutat de Girona. Sant Narcís havia enviat el seu exercit a defensar la ciutat i havia guanyat. D’ençà de llavors, els gironins cada vegada que es sentien atacats portaven el sepulcre de Sant Narcís a les muralles per defensar la ciutat amb els seu exercit de mosques.

Es per aquesta raó que les mosques a Girona són estimades, doncs durant molt de temps les mosques varen ajudar als gironins a defensar la seva ciutat.

CURIOSITAT

Les mosques vironeres ajuden a saber quants dies fa que algú és mort. Ponen els ous en cossos que portin dos dies morts i les larves hi neixen al cap de dos dies més. De manera que si de tu en neixen mosques vironeres, vol dir que fa 4 dies que t’has mort. Vigila’t!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència

Fanatisme cristià

L’home elefant